Logo DBOD Logo DBOD dBOD homepage Mail dBOD

Op het avontuur!

Arrows

8 april 2016

Op het avontuur!

Soms moet je ergens tegenaan lopen…
En voor je het weet, zit je midden in een nieuw avontuur.
Zo is het precies gegaan bij de ontwikkeling van Heineken’s speciaal lagerbier: H41.

Het begon in 2010 met de ontdekking van een zeldzaam, wild moedergist in Patagonië. Een ontdekking waar het brouwers hart van Heineken flink van ging kloppen. Deze vondst werd dan ook meteen omgezet in een experiment: wat zou er gebeuren als we het vertrouwde recept van Heineken uit zouden voeren met deze zeldzame, wilde gist, officieel Saccharomyces Eubayanus.

Het resultaat was een groot succes. En daarmee was Heineken’s eerste speciaal lagerbier met een volle smaak van kruidige componenten en frisse fruitige ondertonen al snel een feit! Deze explorerende energie is onder andere in de productnaam H41 terug te vinden. De H staat natuurlijk voor Heineken en 41 is afgeleid van de breedtegraad in Patagonië: 41 graden zuiderbreedte.

Design technisch hebben we er bewust voor gekozen H41 een eigen unieke uitstraling mee te geven. Een eigen fles vorm met een label dat opvalt door de matte uitstraling en de crafty opbouw. Op handwaarde zijn subtiele tactiele details verwerkt om de premiumness te onderstrepen.