Logo DBOD Logo DBOD dBOD homepage Mail dBOD

projecten

Arrows
 

Histor

Fris en optimistisch
dBOD won in 2011 een belangrijke pitch en haalde Histor weer in huis. Een relatie die zonder enige moeite nieuw leven in geblazen krijgt. De eerste uitdaging? Voorzie de hele serie lakken van Histor van duidelijk design.

Opgeschoond tot het hoogstnoodzakelijke
In een steeds moeilijker wordende markt met een kritisch wordende consument is het van groot belang dat de consument direct zijn weg kan vinden, geïnspireerd wordt, zijn onzekerheid omgezet ziet worden in zekerheid en met de juiste hoeveelheid verf de bouwmarkt verlaat.

dBOD heeft kritisch naar het bestaande designsysteem gekeken, behouden wat behouden moest worden en verder alles opgeschoond zodat alleen het hoogstnoodzakelijke op de verpakking  bleef staan.

Het resultaat?
Het frisse en optimistische assortiment heeft zowel in het schap als voor het merk Histor het licht aangedaan. In een dalende markt heeft de restyling voor een groei gezorgd binnen de Perfect Finish lakken.

Het designsysteem is vervolgens doorgezet naar Histor Perfect Finish Muurverf en Histor Premium Muurverf.

Voor Histor Perfect Finish Muurverf is gekozen voor een duidelijke kleurcommunicatie. Binnen het grafisch design was er voldoende ruimte hier meer kleur te communiceren dan op de lakken: een kwestie van verhoudingen omdraaien… En dus werd de grote cirkel de kleurdrager en werd Histor in een kleinere cirkel geplaatst. 100% kleur!

De premium muurverven werden The Color Collection genoemd en binnen dit nieuwe concept is gezocht naar een andere insteek. Nog duidelijker kleur communiceren door de blikken geheel te kleuren! Histor is uit zijn cirkel getreden en in een meer corporate tage geplaatst. Het concept wordt gedragen door een herkenbare typografie. De combinatie zorgt voor een krachtige en herkenbare lijn op het schap.

Samen met Histor en diverse retailers blijft dBOD zoeken naar mooie design oplossingen en proposities. Vol vertrouwen kijken wij naar de toekomst!

 
Gallery:
8 foto's

Categorie:
packaging design